Ψάχνετε ακόμη ημερομηνίες;
Μηχανή αναζήτησης
Αν δεν έχετε οριστικοποιήσει ακόμη τις ημερομηνίες και το είδος της διαμονής σας στο ξενοδοχείο μας, η μηχανή αναζήτησης για τιμές και διαθεσιμότητα αποκρίνεται άμεσα σε κάθε ερώτημα σας χωρίς να χάνετε χρόνο για την κράτηση σας.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ
Γνωρίζετε την περίοδο διαμονής;
Διαθέσιμα δωμάτια
Δεν βρίσκετε διαθέσιμες ημερομηνίες;
Ημερολόγιο διαθεσιμότητας
Το ημερολόγιο τιμών και διαθεσιμότητας σας επιτρέπει να εντοπίσετε εύκολα τις διαθέσιμες ημερομηνίες σε περιόδους υψηλής πληρότητας χωρίς να απαιτούνται αναζητήσεις.
ΕΝΤΟΠΙΣΤΕ
Ψάχνετε ειδικές προσφορές;
Απευθείας κρατήσεις
Γιατί να κάνετε απευθείας κράτηση:
Εγγύηση καλύτερης τιμής
Κερδίστε χρήματα
Αναβαθμίσεις και προνόμια
ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τοποθεσία
Ο ξενώνας Μενελαίς βρίσκεται στον Ν. Καρδίτσας, στο χωρίο Θραψίμι, νοτιοανατολικά της Καρδίτσας, στην ορεινή πλαγιά των Ν. Αγράφων. Μια όμορφη τοποθεσία, όπου κυριαρχεί το πράσινο και η φύση. Τα Θεσσαλικά Άγραφα αποτελούν το βόρειο τμήμα της οροσειράς των Αγράφων. Ανατολικά καταλήγουν στον Θεσσαλικό κάμπο και ανήκουν κυρίως στον νομό Καρδίτσας. Η υψηλότερη κορυφή των Θεσσαλικών Αγράφων είναι η Καράβα με υψόμετρο 2.184 μέτρα, η οποία είναι και η ψηλότερη κορυφή ολόκληρης της οροσειράς.

Στην περιοχή των Θεσσαλικών Αγράφων βρισκόταν η δημοτική ενότητα Μενελαΐδας με έδρα τον Κέδρο, συνολικά 2.701 κατοίκους και έκταση 169.840 στρέμματα. Η σημερινή μορφή του δήμου προέκυψε με την εφαρμογή του Προγράμματος Καλλικράτης, όταν ο αρχικός δήμος Σοφάδων επεκτάθηκε, με τη συγχώνευση σε αυτόν των προϋπαρχόντων δήμων Άρνης, Μενελαΐδας, Ρεντίνας και Ταμασίου. Το χωριό στο οποίο τοποθετείτε γεωγραφικά ο ξενώνας Μενελαΐς, πέραν του βασικού πλεονεκτήματος ότι είναι ένα ορμητήριο για τον ταξιδιώτη για όλες τις εποχές του χρόνου, συμπληρώνει το γεγονός ότι βρίσκεται ανάμεσα στις δυο μεγαλύτερες λίμνες του Νομού Καρδίτσας, τη Λίμνη Πλαστήρα και τη Λίμνη Σμοκόβου με τα εξαίρετα ιαματικά λουτρά.

Σε απόσταση 45 λεπτών οδικώς από το χωριό και έχοντας κατεύθυνση βορειοδυτικά του νομού, συναντάμε τη Λίμνη Πλαστήρα η οποία σχηματίστηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος στο νότιο άκρο της επί της αρχής του ποταμού Ταυρωπού ή Μέγδοβα. Η ιδέα για την κατασκευή της αποδόθηκε στον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα. Περιέχει 400 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, έχει μέγιστο μήκος 12 χλμ., μέγιστο πλάτος 4 χλμ., η συνολική της επιφάνεια είναι 24 τ.χλμ., ενώ το μέγιστο βάθος της είναι γύρω στα 60 μ. και το ανώτατο υψόμετρο της είναι 750 μ.. Στα 20 λεπτά οδικώς με κατεύθυνση νοτιοανατολικά και στα όρια του νομού Καρδίτσας με το νομό Φθιώτιδας και το δρόμο Κέδρου-Ρεντίνας-Καρπενησίου, συναντάμε τη πιο μικρή σε έκταση αλλά εξίσου μαγευτική τη τεχνητή λίμνη Σμοκόβου. Δημιουργήθηκε με την κάλυψη εκτάσεων του Δημοτικού Διαμερίσματος Κτιμένης, του Δήμου Ταμασίου και Λουτροπηγής του Δήμου Μενελαΐδος. Εκτός από την δημιουργία της λίμνης κατασκευάστηκε και το φράγμα το οποίο είναι λιθόρριπτο και έχει μήκος 460μ. περίπου και ύψος 104μ.. Φράζει την έξοδο των υδάτων προς τον ποταμό «Ονόχωνο» και βρίσκεται σε απόσταση 30 χλμ. ΝΑ της Καρδίτσας.
Τοποθεσία Απόσταση
Κέδρος 8 χλμ
Οδικό Δίκτυο E65 10 χλμ
Ανάβρα 14 χλμ
Λουτρά Σμοκόβου 20 χλμ
Σοβάδες 28 χλμ
Καρδίτσα 31 χλμ
Φράγμα λίμνης Πλαστήρα 48 χλμ
Τρίκαλα 69 χλμ
Λαμία 74 χλμ
Λάρισα 80 χλμ
Βόλος 120 χλμ
Θεσσαλονίκη 230 χλμ
Aθήνα 286 χλμ
Φωτογραφίες